Kuvia

Uudenkaupungin Eläkkeensaajat täytti 45-vuotta 2.2.2023

 

45-vuotisjuhlaa vietettiin 8.2.2023 iloisissa tunnelmissa. Puheenjohtaja Mauri Pietilä toivotti tervetulleiksi niin kutsuvieraat, kuin kuutisenkymmentä jäsentäkin. 

EKL:n puheenjohtaja Simo Paassilta oli saapunut juhlaan vaimonsa kanssa, mikä yllätti juhlakansan iloisesti. Paassillan puhe käsitteli ajankohtaisia edunvalvonta-asioita. Hän korosti, että eläkkeensaajien tulee pitää ääntä ja nostaa esille eläkeläisten toimeentuloon liittyviä asioita. "Eläkeläisten asiat on otettava politiikan keskiöön. Pitäkää yhtä ja äänestäkää tulevissa vaaleissa. Hyvinvointialueilla luvataan, että mikään ei tule muuttumaan, mutta karu totuus on edessä, kun rahat eivät riitä kaikkeen", hän korosti.

Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Soili Leppänen nosti puheessaan esille yhdistysten alenevat jäsenmäärät. "Jäsenmäärän lasku monessa yhdistyksessämme on huolestuttavaa. Yksi syy tähän on korkean iän tuomat haasteet. Toinen varteenotettava seikka on se, että meidän eläkkeensaajayhdistystemme toiminta on melko pitkälti jämähtänyt vakiintuneeseen uomaansa, mikä ei houkuttele nuoria eläkeläisiä. Olisikin ehdottoman tärkeää löytää sellaisia uusia toimintatapoja, joilla saisimme heitä mukaan."

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Tarja Huovinen muistutti puheenvuorossaan, että yhdistyksemme olemme me, me sen teemme. Houkutelkaa ystäviänne mukaan.

Koko juhlaa siivittivät huikeat laulu- ja musiikkiesitykset. Ilonpisarat-kuoron laulu   "Sydämes on kultaa vieläkin" sopi erittäin hyvin vapaaehtoistyötä tekevien eläkkeensaajien juhlaan. Kuoroa säesti taiturimainen Apa Lehtonen.

Laulaja, näyttelijä ja Raimo Harjunpään sanoin moniosaaja Minna Bergström pisti esityksissään hönkää pönttöön juhlaväen riemuksi.

Juhlapäivään kuului myös palkita ansioituneita yhdistyksen jäseniä kunniamerkein. Kultaisia ansiomerkin saajia oli peräti yhdeksän ja hopeisia ansiomerkkejä myönnettiin neljälle jäsenelle. Paljon onnea vielä jokaiselle, olette merkkinne ansainneet.

Sirpa Vanhala

tiedottaja

Varsinais-Suomen piiri ry

Kuvagalleria aukeaa ensimmäistä kuvaa klikkaamalla.